LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - FEBRUARY (Question Paper-02)

2017 - February (Question Paper-2)
Date of Test: 06-02-2017
Question Paper Code: 6/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Who wrote "Gajendramoksham Vanchipattu"?
        A:-Kunjan Nambiar
        B:-Vagbhadanada
        C:-Saint Chavara Kuriakose Elias
        D:-Sree Narayana Guru
        Correct Answer:- Option-D

Question2:-The two disciples of Sree Narayana Guru attended the Vaikom Satyagraha were
        A:-Swami Satya Varthan and Kottukoikal Velayudhan
        B:-Swami Ananda Therthan and Nata Raja Gurukkal
        C:-Swami Bodhanada and Nata Raja Gurukkal
        D:-Sahodaram Ayyappan and T.K. Madhavan
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-"Savithrikutty Adava Vidava Vivaham" is a
        A:-book
        B:-critic
        C:-drama
        D:-poem
        Correct Answer:- Option-C

Question4:- Which year the second Ezhava Memorial Submitted?
        A:-1896
        B:-1897
        C:-1900
        D:-1901
        Correct Answer:- Option-C

Question5:-Who was the 'martyr' of Paliyam Satyagraha?
        A:-Paravur T.K. Narayana Pillai
        B:-A.G. Velayuddan
        C:-Subbarayyer
        D:-K.C.S. Mani
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-Who wrote the book "Anargha Nimisham"?
        A:-Kesava Dev
        B:-S.K. Pottakkadu
        C:-Vaikom Muhammed Basheer
        D:-Changampuzha Krishna Pillai
        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Who is the famous woman activist of Kerala Mahila Desa Sevika Sangh?
        A:-Arya Pallam
        B:-Parvathi Nenmenimangalam
        C:-Lalitha Prabhu
        D:-A.V. Kuttimalu Amma
        Correct Answer:- Option-C

Question8:-The World Alzheimer's day is observed on
        A:-June 26th
        B:-August 29th
        C:-September 21st
        D:-October 11th
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who is the author of the book "Akalathiruttu"?
        A:-Thykattu Ayya Gurukkal
        B:-Vaikunda Swamikkal
        C:-E.V. Ramaswami Naiker
        D:-Vagbhadanada
        Correct Answer:- Option-B

Question10:-Who wrote the autobiography "Atma Katha"?
        A:-Akkamma Cheriyan
        B:-Anna-Chandi
        C:-K.R. Gauri Amma
        D:-A.V. Kuttimalu Amma
        Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment