LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - FEBRUARY (Question Paper-05)

2017 - February (Question Paper-5)
Date of Test: 27-02-2017
Question Paper Code: 9/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which country shares the longest border with India?
        A:-China
        B:-Bangladesh
        C:-Pakistan
        D:-Nepal
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-Siachen Glacier located in which mountain range
        A:-Satpura
        B:-Aravalli
        C:-Eastern Karakoram
        D:-Vindhya
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-In which Indian state, the tropic of cancer does not passes?
        A:-Maharashtra
        B:-Gujarat
        C:-Rajasthan
        D:-Tripura
        Correct Answer:- Option-A

Question4:-Which is the period of 12th five-year plan of India?
        A:-2012-2016
        B:-2013-2018
        C:-2011-2016
        D:-2012-2017
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-The Indian state having the least poverty rate as per the annual report of RBI published on 2013
        A:-Arunachal Pradesh
        B:-Gujarat
        C:-Goa
        D:-Assam
        Correct Answer:- Option-C

Question6:-In which year RIN Revolt occurred?
        A:-1946
        B:-1945
        C:-1947
        D:-1930
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-'Jallian Wala Bagh' is situated in which state
        A:-Orissa
        B:-Punjab
        C:-Bengal
        D:-Bihar
        Correct Answer:- Option-B

Question8:-Which among the following rivers in Kerala flows towards the west?
        A:-Kabani
        B:-Bhavani
        C:-Pambar
        D:-Periyar
        Correct Answer:- Option-D

Question9:-Neolithic cave site of Edakkal is situated in which district of Kerala
        A:-Wayanad        
        B:-Kannur
        C:-Kollam
        D:-Idukki
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Which is the lowest mountain pass in the western ghats?
        A:-Nathula pass
        B:-Khyber pass
        C:-Palakkad pass
        D:-Thamarassery pass
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-''Jeevitham thanne santhesham'' is the biography of which social reformer
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Poikayil Yohannan
        C:-Thycaud Ayya
        D:-Chavara Kuriakose Elias
        Correct Answer:- Option-D

Question12:-Which among the following not related to Ayyankali?
        A:-Sadhu Jana Paripalana Yogam
        B:-SNDP
        C:-Villuvandi Agitation
        D:-Member of Sree Mulam Praja Sabha
        Correct Answer:- Option-B

Question13:-Who published the Arabic-Malayalam monthly called Al Islam?
        A:-Abdur Rahiman
        B:-Ali Musaliyar
        C:-Abdul Khadir Moulavi
        D:-Sithi Koya Thangal
        Correct Answer:- Option-C

Question14:-Which among the following is not the work of Pandit Karuppan?
        A:-Jathi Kummi
        B:-Veena Poovu
        C:-Balakalesam
        D:-Cithralekha
        Correct Answer:- Option-B

Question15:-Who gave the leadership for Ezhava Memorial in 1896?
        A:-Ramakrishna Pillai
        B:-Mannathu Padmanabhan
        C:-Kumara Guru
        D:-Dr. Palpu
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-Which country will be hosting the 8th BRICS Summit in 2016?
        A:-India
        B:-China
        C:-Brazil
        D:-Russia
        Correct Answer:- Option-A

Question17: India's 1st Earthquake warning system installed in which state?
        A:-Bihar
        B:-Uttarakhand
        C:-Orissa
        D:-Madhya Pradesh
        Correct Answer:- Option-B

Question18:-Who won sixth Wimbledon women's singles title 2015?
        A:-Serena Williams
        B:-Garbine Muguruza
        C:-Sania Mirza
        D:-Martina Hingis
        Correct Answer:- Option-A

Question19:-Who won Vayalar Award 2014?        
        A:-Prabha Varma
        B:-K.P. Ramanunni
        C:-Thomas Mathew
        D:-K.R. Meera
        Correct Answer:- Option-D

Question20:-''Noolppalam'' is the last film of the actor who died on January 2015
        A:-Jose Prakash
        B:-Augustine
        C:-Mala Aravindan
        D:-N.L. Balakrishnan
        Correct Answer:- Option-C

Loading...

No comments:

Post a comment