LATEST

Monday, 6 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - OCTOBER (Question Paper-03)

2019 - OCTOBER (Question Paper-03)
KERALA PSC ASSISTANT - KERALA FINANCIAL CORPORATION
Question Code: 49/2019
Date of Test: 19/10/2019 Saturday
Exam Details: Click here

081. Which among the following is the one and only major freshwater lake in Kerala?
(A) Sasthamcotta lake
(8) Kumbla lake
(C) Ashtamudl lake
(D) Vembanad lake
Answer: (A)

082. Which is the largest western flowing river in India?
(A) Taptl
(B) Sabarmati
(C) Narmada
(D) Mahi
Answer: (C)

083. What is the name of Sri Lanka's first satellite?
(A) Colombo 1
(B) Raavanad
(C) Vibhishna1
(D) Nirbhay
Answer: (B)

084. Who among the following holds the record of longest serving member of Kerala
Legislative Assembly?
(A) K.M. Mani
(B) K.R. Gouri Amma
(C) Oommen Chandy
(D) None of these
Answer: (A)

085. Which country suggested the name Fani te the cyclone which hit the State of Odisha
in May 2019
(A) India
(B) Bangladesh
(C) Pakistan
(D) Myanmar
Answer: (B)

086. Chattampi Swamikal was born at
(A) Chempazhanthy
(B) Panmana
(C) Kannammoola
(D)  Alathur
Answer: (C)

087. Who among the following authored Mokshapradeepam?
(A) Sri Narayana Guru
(B) Vaikunta Swami
(C) Swami Vagbhatananda
(D) Brahmananda Sivayogi
Answer: (D)

088. Where did 'Breast-Cloth Agitation’ take place in Kerala?
(A) North Malabar
(B) South Malabar
(C) North Travancore
(D) South Travancore
Answer: (D)

089. Who led the Savarna Jatha in support of Vaikom Satyagraha?
(A) K. Kelappan
(B) A.K. Gopalan
(C) Mannathu Padmanabhan
(D) T.K. Madhavan
Answer: (C)

090. In which language Vakkom Abdul Khader Moulavi published the monthly Al Isiam'?
(A) Arabic
(B) Arabie-Malayalam
(C) Urdu
(D) Persian
Answer: (B)

* PSC Previous Exam Questions 2019 in Malayalam Click here
* Kerala Psc Previous Question Papers -2018 - PDF Book - Click here

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC PREVIOUS QUESTION PAPERS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET, etc.) ---> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment