LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Tuesday, 25 February 2020

General Science - Physics (Questions and Answers) -09

General Science - Physics  (Questions and Answers) 
Chapter -09
241. The smallest unit in computer memory:
(a) Byte (b) Bit
(c) Megabyte (d) Gigabyte
Answer: (b)

242. Sound does not pass through:
(a) Solid (b) Liquid
(c) Vacuum (d) None of these
Answer: (c)

243. India launched its first rocket in:
(a) 1960 (b) 1961
(c) 1962 (d) 1963
Answer: (d)

244. TERLS (Thumba Equatorial Rocket Launching Station) is dedicated to (1968):
(a) SAARC (b) NAM
(c) UNO (d) G-8
Answer: (c)

245. What is known as the king of inventions?
(a) Steam engine (b) Car
(c) Atom Bomb (d) Nuclear fission
Answer: (a)

246. The first to state that the earth revolves around the sun:
(a) Ptolemy (b) Galileo
(c) Kepler (d) Copernicus
Answer: (d)

247. ‘Megabytes’ is the unit for measuring which of the following:
(a) Intensity of earthquake
(b) Memory capacity of a computer
(c) Intensity of wavelength
(d) None of these
Answer: (b)

248. To determine the age of fossils ...... is used:
(a) Carbon dating (b) DNA test
(c) Superimposing (d) None of these
Answer: (a)

249. Amount of water in the atmosphere is known as:
(a) Density (b) Gravity
(c) Humidity (d) Humus
Answer: (c)

250. An instrument that does the function of the human brain?
(a) Radar (b) Computer
(c) Radio (d) Television
Answer: (b)
Loading...

No comments:

Post a comment