LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         KAS EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 12 February 2020

General Science: Questions and Answers (Chapter: 14)

General Science: Questions and Answers 
(Chapter: 14)

426. Which sense organ is most developed in birds?
Eye

427. Vermiculture is related to:
Earth Worm

428. Silver Revolution is related to the enhanced production of:
Poultry

429. White Revolution is related to the enhanced production of:
Milk

430. Antibiotic Penicillin is produced by:
Fungi

431. Birds included in the class:
Aves

432. The cockroach has ...... pairs of wings:
3

433. How many cubs does a lioness usually give birth in a delivery:
Three

434. Myrmecology is the study of:
Ants

435. Ophiology is the study of:
Snakes

436. An organism with only one leg:
Snail

437. Tadpoles are the young ones of:
Frog

438. The largest ape”:
Gorilla

439. The most intelligent among aquatic animals:
Dolphin

440. The only animal in cat family that shows sexual dimorphism:
Lion

441. What is known as ‘Killer Fish’?
Piranha

442. What is known as ‘River Horse’?
Hippopotamus

443. Which is known as ‘fossil fish’?
Coelacanth

444. Which organism has its auditory organs in the leg?
Cricket

445. Cooniculture is the scientific rearing of:
Rabbits

446. Joey is the young one of:
Kangaroo

447. Ailurophobia is the fear of:
Cats

448. An elephant has ....... teeth:
4

449. Favourable temperature for the hatching of hen’s egg is ...... degree Celcius:
37

450. Macaca silenus is the scientific name of:
Lion Tailed Macaque

451. Study of Eggs:
Oology


452. Platelets are created in: 
Answer: Bone marrow

453. Blood cell without nucleus: 
Answer: RBC 

454. What is known as the filter of the body: 
Answer: Kidney

455. The main function of Kidney: Excretion Thrombocyte is another name of: 
Answer: Platelet 

456. The pigment gives colour to the rod cells of the eye:
Answer: Rhodopsin 

457. The outer portion of the Kidney: 
Answer: Cortex 

458. The toxic substance produced in the liver: 
Answer: Ammonia 

459. Urea in the human body is created in: 
Answer: Liver 

460. The sex of a child is determined by: 
Answer: Chromosomes of father 

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment