LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         KAS EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 12 February 2020

General Science: Questions and Answers (Chapter: 08)

General Science: Questions and Answers 
(Chapter: 08)

221. The organism with the highest power of olfaction:
(a) Dog                 (b) Shark
(c) Snake             (d) Cat
Answer: (b)

222. The slowest fish:
(a) Sailfish                 (b) Mackerel
(c) Seahorse             (d)  lima
Answer: (c)

223. The fastest swimmer:
(a) Whale                  (b) Shark
(c) Dolphin                (d) Sailfish
Answer: (d)

224. In which species offspring’s come out of the abdomen of a male organism?
(a)  Sea Horse                  (b) Turtle
(c) Penguin                       (d) Crocodile
Answer: (a)

225. The largest fish:
(a) Tuna                           (b) Whale Shark
(c) Mackerel                   (d) Eel
Answer: (b)

226. The number of chambers in the heart of fish:
(a) 2                                 (b) 3
(c) 4                                 (d) 5
Answer: (a)

227. Fish that can produce electricity:
(a) Tuna                             (b) Eel
(c) Mackerel                     (d) Sardine
Answer: (b)

228. Which fish is known as 'Sea horse'?
(a) Hippocampus                       (b) Mackerel
(c) Shade                                       (d) Tuna
Answer: (a)

229. Which is related to fish production?
(a) Brown revolution                (b) Green revolution
(c) Blue revolution                    (d) Yellow revolution
Answer: (c)

230. Bombay Duck is a type of:
(a) Italy                         (b) Barbados
(c) Bird                          (d) Fish
Answer: (d)

231. Fish that can climb a tree:
(a) Anabus                       (b) Hippocampus
(c) Eel                                (d) Sardine
Answer: (a)

232. Which is known as 'Poor man's fish'?
(a) Mackerel                        (b) Sardine
(c) Anabus                              (d) Eel
Answer: (b)

233. The respiratory organ of fish:
(a) Gills                                 (b) Lungs
(c) Book lungs                    (d) MalpighianTubes
Answer: (a)

234. The organisms that sleep with eyes open:
(a) Reptiles                             (b) Amphibians
(c) Fish                                     (d) Mammals
Answer: (c)

235. Land of Flying fish:
(a) Reptile                               (b) Amphibian
(c) Norway                                 (d) Japan
Answer: (b)

236. The organism that can move according to the magnetic force of the earth:
(a) Snake                          (b) Snail
(c) Frog                             (d) Millipede
Answer: (b)

237. The organism that spreads Elephantiasis:
(a) Culex mosquito                    (b) Anopheles mosquito
(c) Rat flea                                   (d) Plasmodium
Answer: (a)

238. Which organism has the largest eye?
(a) Elephant                          (b) Giraffe
(c) Rhino                                  (d) Giant squid
Answer: (d)

239. Which organism identifies taste using its legs?
(a) Spider                           (b) Butterfly
(c) Frog                                (d) Cockroach
Answer: (b)

240. Which organism does not move itself?
(a) Snail                           (b) Sloth
(c) Sponge                     (d) Sea Urchin
Answer: (c)

241. Which is known as 'painted lady’?
(a) Spider                          (b) Butterfly
(c) Python                         (d) Beetle
Answer: (b)

242. Which organism is known as 'friend of the farmer'?
(a) Rat                           (b) Earthworm
(c) Cow                         (d) Dog
Answer: (b)

243. The organism that eats its mate:
(a) Ant                            (b) Cockroach
(c) Crab                           (d) Spider
Answer: (d)

244. The largest insect:
(a) Cockroach                       (b) Rhinoceros Beetle
(c) Bug                                            (d) Goliath Beetle
Answer: (d)

245. The animal that has chlorophyll:
(a) Raccoon                                 (b) Euglena
(c) Paramecium                         (d) Sea Urchin
Answer: (b)

246. The respiratory organ of earthworm:
(a) Skin                                   (b) Book lungs
(c) Gills                                   (d) Lungs
Answer: (a)

247. Insect without wings:
(a) Beetle                                   (b) Bug
(c) Housefly                             (d) None of these
Answer: (b)

248. The chemical used by insects for communication:
(a) Auxins                              (b) Toxins
(c) Pheromones                    (d) Acids
Answer: (c)

249. The number of legs of a Crab:
(a) 4                                    (b) 6
(c) 1O                                    (d) 8
Answer: (c)

250. Cultivation of Bees:
(a) Sericulture                    (b) Horticulture
(c) Vermiculture                 (d) Apiculture
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment