LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         KAS EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 12 February 2020

General Science: Questions and Answers (Chapter: 07)

General Science: Questions and Answers 
(Chapter: 07)

191. Which is a silicate mineral aluminium and fluorine?
(a) Diamond             (b) Emerald        (c) Topaz             (d) Marble
Answer: (c)

192. The only animal in a cat family that is a social animal:
(a) Tiger                (b) Cat
(c) Leopard          (d) Lion
Answer: (d)

192. The largest vertebrate:
(a) Lion                (b) Elephant
(c) Blue Whale    (d) Giraffe
Answer: (c)

193. The largest in the cat family:
(a) Tiger        (b) Lion
(c) Leopard (d) Cheetah
Answer: (a)

194. The animals live by eating bamboo leaves only:
(a) Panda     (b) Platypus
(c) Echidna (d) Emu
Answer: (a)

195. The only creatures that have flaps around their ears.
(a) Fish                 (b) Amphibians
(c) Birds              (d) Mammals
Answer: (d)

196. The first animal to up in space:
(a) Cat           (b) Monkey
(c) Dog          (d) Snake
Answer: (c)

197. Which animal has the most powerful jaw?
(a) Hyena           (b) Lion
(c) Tiger           (d) Cheetah
Answer: (a)

198. The most intelligent aquatic animal:
(a) Whale              (b) Shark
(c) Dolphin          (d) 'Rina
Answer: (c)

199. Which animal makes the loudest sound?
(a) Shark           (b) Elephant
(c) Blue Whale             (d) Lion
Answer: (c)

200. The animal with the highest blood pressure:
(a) Monkey                 (b) Hippopotamus
(c) Elephant               (d) Giraffe
Answer: (d)

201. The animal with the shortest gestation period:
(a) American Opossum                 (b) Rat
(c) Goat                                              (d) Cat
Answer: (a)

202. Which animal has nails but no fingers:
(a) Lion                         (b) Elephant
(c) Whale                         (d) Hyena
Answer: (b)

203. Which animal has the longest neck:
(a) Hippo      (b) Camel
(c) Giraffe    (d) Elephant
Answer: (c)

204. The largest organism in dog family:
(a) Jackal      (b) Fox
(c)Dog           (d) Wolf
Answer: (d)

205. Which organism has red
(a) Giraffe                            (b) Elephant
(c) Hippopotamus              (d) Rhinoceros
Answer: (c)

206. The largest bird egg in the world at present is that of the
(a) Vulture                      (b) Emperor Penguin
(c) Ostrich                      (d) Albatross
Answer: (c)

207. Which is known as 'the king of birds'?
(a) Peacock                 (b)  Vulture
(c) Eagle                       (d) Penguin
Answer: (c)

208. The number of chambers in the heart of birds:
(a) 2                            (b) 3
(c) 4                            (d) 5
Answer: (c)

209. Pavocristatus is the scientific name of:
(a) Eagle                                 (b) Peacock
(c) Ostrich                             (d) Emu
Answer: (b)

210.  The bird that can fly backwards:
(a) Falcon                                     (b) Robin
(c) Hummingbird                           (d) Hornbill
Answer: (c)

211.  The bird that lays an egg in the nest of another bird:
(a) Hornbill                         (b) Cuckoo
(c) Robin                               (d) Penguin
Answer: (b)

212. The largest bird:
 (a) Emu                               (b) Penguin
(c) Vulture                           (d) Ostrich
Answer: (d)

213. The most intelligent bird:
(a) Blue tit                               (b) Parrot
(c) Crow                               (d) Hen
Answer: (a)

214. The bird that has the longest wingspan:
(a) Ostrich                             (b) Emperor Penguin
(c) Vulture                              (d) Albatross
Answer: (d)

215. The bird that has the longest lifespan:
(a) Ostrich                           (b) Peacock
(c) Penguin                            (d) Swift
Answer: (a)

216. The fastest-moving bird:
(a) Peregrine Falcon             (b) Hawk
(c) Crow                                    (d) Parrot
Answer: (a)

217. The bird that makes the longest migration:
(a) Crow                          (b) Swift
(c) Arctic Tern               (d) Owl
Answer: (c)

218. The smallest bird:
(a) Robin                     (b) Hummingbird
(c) Parrot                     (d) Kale on
Answer: (b)

219. The bird with only two fingers in its leg:
(a) Ostrich                         (b) Emu
(c) Penguin                         (d) Peacock
Answer: (a)

220. The study of birds:
(a) Osteology                        (b) Ornithology
(c) Phrenology                    (d) Pomology
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment