LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 05

Biology- Questions and Answers 05
131 Pulse polio program is for children under the following age group
Answer: 5 years

132.Answer: Intestine

133. Which is the most abundant element found in an animal cell?
Answer: Oxygen

134. World cancer day is observed on –
Answer: February 4

135.The main function of vitamin C –
Answer: provide immunity 

136. Which animal has the milk with the highest fat content?
Answer: Rabbit

137. The horn of Rhinoceros is the modification of:
Answer: Hair

138. Which animal has the largest ear?
Answer:  Elephant

139. Which animal is known as ‘ship of the desert’?
Answer: Camel

140. Which animal makes the loudest sound?
Answer:  Blue Whale

141. Which has the largest mouth among the vertebrates in the land?
 Answer: Hippopotamus

142. Which mammal has the fastest heartbeat rate?
Answer: Blue Whale

143. The animals live by eating bamboo leaves only:
Answer:  Panda

144.The first animal to up in space:
Answer: Dog

145.The mammal that makes the longest migration:
Answer: Grey Whale

146. The only creatures that have flaps around their ears.
Answer:  Mammals

147....... is caused by increasing the length of the eyeball:
Answer: Myopia

148. The eardrum is also known as:
Answer: Tympanum

149. The human ear can generally hear sounds with frequencies between 20 Hz and ......Hz.
Answer: 20000

150. Hypermetropia is otherwise known as:
Answer: Farsightedness

151.In which part of the eye, image is formed?
Answer: Retina

152.The land animal that produces the largest amount of milk:
 Answer: Elephant

153.The largest among the cattle family:
Answer:  Wild Boar

154.The largest carnivorous animal:
Answer: Sperm Whale

155.The largest mammal in the land: African
Answer: Elephant 

156.The loudest land animal:
Answer: Howler monkey

157.The mammal that can hear the highest frequency:
Answer: Bat

158.The number of teeth of an elephant:
Answer: 4

159.The only animal in a cat family that is a social animal:
Answer:  Lion

160.The strongest mammal:
Answer:  Elephant

161.The symbol of the World Wild Life Fund:
Answer:  Panda

162. Which animal has a layer of fat in its body called ‘Blubber’?
Answer: Blue Whale

163. Myopia can be rectified by:
Answer: Concave lens

164. The condition in which the elasticity of the eye lens reduces due to ageing is known as:
Answer:  Presbyopia

165. The defect due to the lens of the eye became opaque:
Answer: Cataract

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment