LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 06

Biology- Questions and Answers 06
166.The enzyme contained in tear:
Answer:  Lysozyme

167.The fastest-moving bird:
Answer: Perigrine Falcon

168. Which organism has red sweat:
Answer: Hippopotamus

169. Which organism has the largest brain in relation to body size?
 Answer: Human

170. Which mammal has the longest gestation period?
 Answer: Asian Elephant

171.The fastest mammal:
Answer: Cheetah

172.The animal that never drinks water:
 Answer: Kangaroo Rat

173.The animal which produces the largest amount of milk:
 Answer: Blue Whale

174.The first animal domesticated by man:
Answer:  Dog

175.The largest fish:
Answer: Whale Shark  

176.The mammal that can fold its four legs in the same direction:
 Answer: Elephant

177.The number of chambers in the heart of fish:
Answer: 2

178. Which animal gives birth to the largest offspring:
Answer: Blue Whale

179. Which fish is known as ‘Seahorse’?
Answer: Hippocampus

180. Naja naja is the zoological name of:
Answer:  Cobra

181.The seat of memory and imagination is:
Answer: Cerebrum

182. Snake venom is chemically........
Answer: Protein

183. The average weight of the brain in human is ....... grams.
Answer: 1400

184.The bird which is the symbol of knowledge:
Answer: Owl

185.The bird which is the symbol of peace:
Answer: Dove

186. Which animal has the longest tail?
 Answer: Giraffe

187.The largest organ of the human body:
Answer: Skin

188. The minimum distance for clear vision: 25 cm354.The pigment present in cone cells:
Answer: Iodopsin

189.The pigment present in rod cells:
Answer:  Rhodopsin

190.The surgery of the nose:
Answer: Rhinoplasty

191. Which organ helps to sense smells using tongue?
 Answer: Jacobson’s organ

192. Which part of the brain controls voluntary actions?
 Answer: Cerebrum

193. Which part of the eye has the sharpest vision?
Answer: Yellow spot

194. Which land animal has the highest power of olfaction?
Answer:  Dog

195.“Amber Grease’ is obtained from:
Answer:  Whale  

196. Appetite is controlled by:
Answer: Hypothalamus

197. The cochlea is a part of:
Answer:  Inner ear

198.In Keratoplasty, which part of the eye is transplanted?
Answer: Cornea

199. Meningitis is the inflammation of:
Answer: Meninges

200.Tear is produced by:
Answer: Lachrymal glands

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment