LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 07

Biology- Questions and Answers 07
201.The animal that has a prehensile nose:
Answer: Elephant

202.The birds that can fly underwater:
Answer:  Penguin

203.The condition of the eye in which both eyes cannot focus on the same point:
Answer: Squint

204. The disorder caused due to the increase in pressure of the eyeball: 
Answer: Glaucoma

205. The hormones Oxytocin and Vasopressin are produced by:
 Answer: Hypothalamus

206.The bird with only two fingers in its leg:
 Answer: Ostrich

207.The second-largest bird:
Answer: Emu

208. Which animal can make the loudest noise?
Answer: Blue Whale

209.The inability of the eye to see distant objects:
Answer: Myopia

210.The largest part of the brain:
Answer: Cerebrum

211.The lowermost part of the brain:
Answer: Medulla Oblongata

212.The outermost layer of the skin:
Answer: Epidermis

213.The part of the brain related to vision:
Answer: Cerebrum

214.The part of the brain which maintains the equilibrium of the body:
Answer: Cerebellum

215. The smallest bone in the human body is Stapes. It is in:
Answer: Middle ear  

216.The animal that seeks food with the help of reflecting sound waves:
Answer: Bat

217. Which part of the brain controls the temperature of the body?
 Answer: Hypothalamus

218. Which part of the brain facilitates muscular coordination?
Answer: Cerebellum

219.The bird that can live in the lowest temperature:
Answer: Emperor Penguin

220.The bird that has the longest life span:
Answer: Ostrich

221.The bird that has the longest wingspan:
Answer: Albatross

222.The bird that lays an egg in the nest of another bird:
Answer: Cuckoo

223.The bird that makes the longest migration:
Answer: Arctic Tern

224.The cloned cow:
Answer: Victoria

225. Trachoma is a disease of:
Answer: Eye

226. What connects the middle ear and pharynx?
Answer: Eustachian tube

227. What is the average length of the spinal cord -
Answer: 45cm

228. Which organism has the most developed brain?
Answer: Human

229. Which part is known as ‘little brain’?
Answer: Cerebellum

230. Which part of the brain controls involuntary activities such as heartbeat, respiration etc?
Answer: Medulla Oblongata

231.The fastest swimmer:
Answer: Sailfish

232. The first mammal created through cloning is Dolly. It is a:
Answer: Sheep

233. The largest bird egg in the world at present is that of the:
 Answer: Ostrich

234.The largest bird:
Answer:  Ostrich

235.The males that give birth to offspring:
Answer: Hippocampus

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment