LATEST

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 08

Biology- Questions and Answers 08
236.The most intelligent bird:
Answer: Blue tit

237.The only animal in cat family that cannot retract its nails:
Answer: Cheetah

238.The slowest fish:
Answer: Seahorse

239.The smallest bird:
Answer: Hummingbird

240. The venom of Viper affects:
Answer: Circulatory system

241. Which animal eat food after washing it?
Answer: Racoon

242. Which animal is believed to show suicide tendency?
Answer: Lemming

243. Which bird has the highest density of feather?
Answer: Penguin

244.The number of bones in the middle ear:
Answer: 3

245. The study of the ear:
Answer: Otology

246...... cells are helpful for night vision:
Answer: Rod

247. Astigmatism is rectified by using:
Answer:  Cylindrical lens

248. Inflammation of ....... is called Conjunctivitis:
Answer: Conjunctiva

249.The basic unit of the nervous system:
Answer: Neuron

250.The bony covering of brain:
Answer: Cranium

251. The brain uses about ......% of the oxygen a man breathes:
Answer: 20

252. The defect of the eye due to the cornea or lens of the eye is not perfectly spherical resulting in different focal points in different plains:
Answer: Astigmatism

253.The first to perform cataract surgery:
Answer: Susrutha

254.The part of the eye in cats and dogs which reflects during the night:
Answer: Tapetum

255. Which is known as ‘the king of birds’?
Answer: Eagle 

256. Which is the largest animal ever evolved in the history of the earth:
Answer: Whale

257.The cloned cat:
Answer:  Carbon Copy

258. The world’s smallest mammal is :
Answer: Bumblebee bat

259.Which rodent is related to ‘mass suicide myth’?
Answer: Lemming

260. Anaconda is a native of:
Answer: South America

261.An only reptile with a four-chambered heart:
Answer: Crocodile

262. Parkinson’s disease affects:
Answer: Nervous system

263. Pavo Chistatus is the scientific name of:
Answer: Peacock

264. Snakes recognise smell using:
Answer:  Tongue

265.The bird that can fly backwards:
 Answer: Hummingbird

266.The bird which uses its wings for swimming:
Answer: Penguin

267.The study of the eye:
 Answer: Ophthalmology

268.The study of skin:
Answer: Dermatology

269. Which part of the retina has no power of vision:
Answer: Blindspot

270.The pigment that gives colour to Skin:
Answer: Melanin

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment