LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 09

Biology- Questions and Answers 09
271.The diameter of the eyeball:
Answer: 2.5 cm

272. Night blindness is caused by the deficiency of vitamin:
Answer: A

273. Which organism has the highest power of olfaction?
Answer:  Shark

274.The cloned dog:
Answer:  Snupy

275.The heaviest Reptile:
Answer: Salt Water Crocodile 

276.The largest amphibian:
Answer: Giant salamander

277.The largest carnivorous animal in the land:
Answer: Polar bear

278.The largest in the cat family:
Answer: Tiger

279.The largest vertebrate:
Answer: Blue Whale

280.The number of chambers in the heart of birds:
Answer: 4

281.The study of snakes:
 Answer: Ophiology

282. Which animal has the largest number of names?
Answer: Puma

283. Which animal is known as ‘the engineer of the forest’?
Answer: Beever

284. The largest frog in the world is called.....
Answer: Goliath Frog

285.The organism that lives in the den made by other organisms:
Answer:  Snake

286.Fish that can climb a tree:
Answer: Anabus

287.Land of Flying fish:
Answer: Barbados

288. The venom of Cobra affects:
Answer:  Nervous system

289. Which is known as ‘dogfish’?
Answer: Shark

290. Which is known as ‘king of fish’?
Answer: Whale Shark

291. Which is known as ‘Poorman’s fish’?
Answer: Sardine

292. Which mammal is known as ‘laughing fish’?
Answer: Dolphin

293. Which organism has the largest number of ribs?
Answer: Snakes

294. Rabies is also known as:
 Answer: Hydrophobia

295. Bombay Duck is a type of :
Answer: Fish 

296.Fish that can produce electricity:
Answer: Eel

297. In which species offsprings come out of the abdomen of a male organism? 
Answer: Sea Horse

298. Rabies is caused by:
Answer: Virus

299.The birds that were used as messengers:
Answer: Dove

300.Which bird lays the largest egg while comparing to the size of its body: Answer: Emu

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment