LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 10

Biology- Questions and Answers 10
301. Which organism has the heaviest brain?
Answer: Sperm Whale

302. Which organism has the heaviest tongue?
Answer: Whale

303.The heaviest snake:
Answer: Anaconda

304.The largest lizard:
Answer:  Komodo Dragon

305.The organisms that sleep with eyes open:
Answer: Fish

306.The respiratory organ of fish:
Answer: Gills

307.The snake that builds nest:
Answer:  King Cobra

308.The bird that can rotate its head in a full circle:
Answer: Owl

309. Which is the largest invertebrate?
Answer: Giant Squid

310.Cultivation of fish:
Answer:  Pisciculture

311.Study of fish:
Answer: Ichthyology

312.The cloned horse:
Answer: Promitea

313.The cloned wolf:
Answer: Snu Woolf and Snu Woolfi

314.The fastest insect:
Answer: Dragonfly

315.The largest invertebrate on land:
Answer:  Coconut crab 

316.The longest animal:
Answer:  Blue Whale

317.The most intelligent aquatic animal:
Answer: Dolphin

318.The most powerful land animal:
Answer:  Elephant

319.The offspring born after the result of a mating between a male tiger and the female lion:
Answer: Tigon

320. Which animal has the heaviest liver?
Answer: Pig

321. Which animal has the most powerful jaw?
Answer: Hyena

322. Which is the second largest among the land animals?
Answer:  Rhinoceros

323. Which animal has the longest life span?
Answer: Tortoise

324.The offspring born after the result of a mating between a male lion and female tiger:
Answer:  Liger

325.The animal with the highest blood pressure:
Answer: Giraffe

326.The animal with the largest brain:
Answer: Sperm Whale

327.The animal with the shortest gestation period:
Answer: American Opposum

328.The largest organism in dog family:
Answer: Wolf

329. The proboscis of an elephant is the modification of:
Answer: Nose and upper lip

330.The second highest animal:
Answer: African Elephant

331. Which animal has nails but no fingers:
Answer: Elephant

332. Which animal has the longest neck:
Answer:  Giraffe

333.The second most intelligent animal:
Answer: Chimpanzee

334.The largest primate: 
Answer: Gorilla

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment