LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 16

Biology- Questions and Answers 16

501. Vermiculture is related to: 
Answer: Earth Worm

502. Silver Revolution is related to the enhanced production of: 
Answer: Poultry

503. White Revolution is related to the enhanced production of: 
Answer: Milk

504. Antibiotic Penicillin is produced by: 
Answer: Fungi

505. Birds included in the class: 
Answer: Aves

506. The cockroach has ...... pairs of wings: 
Answer: 3

507. How many cubs does a lioness usually give birth in a delivery: 
Answer: Three

508. Myrmecology is the study of: 
Answer: Ants

509. Ophiology is the study of: 
Answer: Snakes

510. An organism with only one leg: 
Answer: Snail

511. Tadpoles are the young ones of: 
Answer: Frog

512. The largest ape”: 
Answer: Gorilla

513. The most intelligent among aquatic animals: 
Answer: Dolphin

514. The only animal in cat family that shows sexual dimorphism: 
Answer: Lion

515. What is known as ‘Killer Fish’?
Answer: Piranha

516. What is known as ‘River Horse’? 
Answer: Hippopotamus

517. Which is known as ‘fossil fish’? 
Answer: Coelacanth

518. Which organism has its auditory organs in the leg? 
Answer: Cricket

519. Cooniculture is the scientific rearing of:
Answer: Rabbits

520. Joey is the young one of: 
Answer: Kangaroo

521. Ailurophobia is the fear of: 
Answer: Cats

522. The elephant has ....... teeth: 
Answer: 4

523. Favourable temperature for the hatching of hen’s egg is ...... degree Celcius: 
Answer: 37

524. Macaca silenus is the scientific name of:
Answer: Lion Tailed Macaque

525. Study of Eggs: 
Answer: Oology  

526. The organism that survived evolution:
Answer: Cockroach

527. The second-largest animal in cat family:
Answer: Lion

528. What is known as ‘poor man’s cow’? 
Answer: Goat

529. Which organism has a tongue longer than its body? 
Answer: Calotes

530. Which organism is the symbol of cancer:
Answer: Crab

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment