LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 12 March 2020

Biology- Questions and Answers 17

Biology- Questions and Answers 17

531. Fish that have hand and legs: 
Answer: Latimer

532. Tusk of the elephant is a modification of: 
Answer: Incisors

533. Ichthyology is the study of: 
Answer: Fish

534. Emu is a native of: 
Answer: Australia

535. The bird that lives in Rookery: 
Answer: Penguin

536. Archiopterics are the ancestors of: 
Answer: Birds

537. The bone above the elbow: 
Answer: Humerus

538. The bones below the elbow: 
Answer: Radius and Ulna

539. The bones below the knee: 
Answer: Tibia and Fibula

540. The bone above the knee: 
Answer: Femur

541. What is known as the ‘relay station of the brain’? 
Answer: Thalamus

542. Jarvic-7 is the name of artificial...... 
Answer: Heart

543. The wavy motion of food through the alimentary canal is: 
Answer: Peristalsis

544. Which gland is known as ‘biological clock’? 
Answer: Pineal gland

545. The hormone that regulates water in the human body: 
Answer: Vasopressin

546. What per cent of the total energy in the human body is utilized by the brain?
Answer: 20

547. The enzyme in the intestine that digests protein: 
Answer: Pepsin

548. The plant food which is the richest source of protein: 
Answer: Soyabean

549. What is known as the ‘blood bank in the human body’? 
Answer: Spleen

550. The substance that causes tears while handling onion: 
Answer: Phosphorus

551. Which gland is known as Adam’s apple?
Answer: Thyroid

PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/VEO/LGS Questions & Answers - Click here
CURRENT AFFAIRS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here

* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment