Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2020 - JANUARY (Question Paper-01)

2020 - January (Question Paper-01)

KERALA PSC - COMPUTER ASSISTANT GR II in GOVT SECRETARIAT 
Date of Test: 11-01-2020
Question Paper Code: 04/2020
Download Question Paper - Click here

1. National Mission on Libraries is an initiative of 
(A) The Ministry of Human Resource Development 
(B) The Ministry of Culture 
(C) The Ministry of Youth Affairs 
(D) The Ministry of Finance 
Answer: (B)

2. The Malabar Marriage Association was founded in 
(A) 1879  
(B) 1882   
(C) 1881                    
(D) 1886 
Answer: (A)

3. “Jeevitha Samaram” is the autobiography of 
(A) C. Kesavan  
(B) C. Krishnan   
(C) C. Velayudhan                        
(D) C. Raghavan 
Answer: (A)

4. Who wrote to Gandhiji, “To walk through the public road is one that even dogs and pigs
enjoy everywhere without having to offer any satyagraha at all”?
(A) K. Kelappan  
(B) Narayana Guru  
(C) Ayyankali                             
(D) Dr Palpu 
Answer: (D)

5. VVPAT Stands for :
(A) Voter Verification of Polling And Turnout  
(B) Voter Verified Polled Attendance Turnout  
(C) Voter Verifiable Paper Audit Trial   
(D) Verification of Voting Process and Trial 
Answer: (C)

6. “Ek Bharat Shrestha Bharat” was announced on the occasion of the birth anniversary of 
(A) Mahatma Gandhi  
(B) V.D. Savarkar  
(C) B.R. Ambedkar  
(D) Sardar Vallabhai Patel 
Answer: (D)

7. Victoria Memorial Hall is situated at 
(A) Bombay 
(B) Kolkata  
(C) Madras                     
(D) New Delhi  
Answer: (B)

8. Athlete Castor Semania belongs to 
(A) Morocco              
(B) Jamaica 
(C) South Africa         
(D) Nigeria 
Answer: (C)

9. Mission “Indradhanush” was a/an 
(A) Health Mission  
(B) Space Mission  
(C) Sports Mission  
(D) Arts Mission 
Answer: (A)

10. Which among the following channels was launched in 2003?
(A) DD India  
(B) DD Urdu  
(C) DD News                      
(D) DD Sports 
Answer: (C)
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAY's EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC 10th, +2 Level Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PDF BOOKS - Click here
TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET,, etc.) ---> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

Post a Comment

0 Comments