LATEST

Friday, 23 October 2020

KERALA PSC MEDICAL RECORDS LIBRARIAN GRADE II - PREVIOUS SOLVED QUESTION PAPER

PSC MEDICAL RECORDS LIBRARIAN GRADE II - PREVIOUS SOLVED QUESTION PAPER - 2011
Medical Records Librarian Gr-II
Category Code: 102/2011
Question Paper Code: 5/2014/OL
Date of Test 15-12-2014
Alpha code A

Question1:-Medical Audit is to assess the ______________ of medical records.
 A:-Quantity
 B:-Quality
 C:-Efficiency
 D:-Quantity & Quality
 Correct Answer:- Option-B


Question2:-_______________ is known as key of medical records.
 A:-Diagonosis index
 B:-Address index
 C:-Name Index
 D:-Doctors name index
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-In ICD-'U' code is for ______________
 A:-Not specified site
 B:-Future expansion
 C:-No sub site
 D:-Unknown site
 Correct Answer:- Option-B

Question4:-World health day is ____________
 A:-7 th February
 B:-7 th June
 C:-7 th April
 D:-7 th August
 Correct Answer:- Option-C

Question5:-This part of the word is found following the stem and gives further information about the stem. It is ________.

 A:-Prefix
 B:-Root
 C:-Suffix
 D:-Combining vowel
 Correct Answer:- Option-C

Question6:-Normally an adult has _______ of blood.
 A:-3 to 4 litres
 B:-5 to 6 litres
 C:-6 to 7 litres
 D:-4 to 5 litres
 Correct Answer:- Option-B

Question7:-Write medical term of an accumulation of blood in the uterus.
 A:-Hematometra
 B:-Hematometry
 C:-Hematomyelia
 D:-Hematoma
 Correct Answer:- Option-A

Question8:-Most occurring value in a series of data is known as ___________
 A:-Mean
 B:-Median
 C:-Mode
 D:-Standard deviation
 Correct Answer:- Option-C

Question9:-Luoco means
 A:-White
 B:-Yellow
 C:-Blue
 D:-Red
 Correct Answer:- Option-A

Question10:-A patient has only one case record into which all documents relating to past and present medical care are placed.
 A:-In patient record
 B:-Out patient record
 C:-Comprehensive record
 D:-Decentralized record
 Correct Answer:- Option-C

Question11:-Computerized X-ray of layers of tissue is known as _________
 A:-PET scan
 B:-MRI
 C:-CT scan
 D:-USS
 Correct Answer:- Option-C

Question12:-The patient has a right to get ________ of medical records.
 A:-Copy
 B:-Original
 C:-E-mail
 D:-Scanning
 Correct Answer:- Option-A

Question13:-World cancer day
 A:-February 4
 B:-March 4
 C:-April 4
 D:-October 4
 Correct Answer:- Option-A

Question14:-Write medical terms of a muscle having two heads
 A:-Biceps
 B:-Bicyps
 C:-Bilateral
 D:-Bicups
 Correct Answer:- Option-A

Question15:-________ has the shortest access times
 A:-Cache memory
 B:-Virtual memory
 C:-Secondary memory
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-A

Question16:-Enlargement of salivary gland
 A:-Siladenitis
 B:-Sialadenoma
 C:-Sialadenopathy
 D:-Sialden
 Correct Answer:- Option-C

Question17:-The other name of food pipe is _________
 A:-Oropharynx
 B:-Oesophagus
 C:-Larynx
 D:-Nasopharynx
 Correct Answer:- Option-B

Question18:-Any bed meant for over night stay is known as __________
 A:-IP bed
 B:-OP bed
 C:-Casualty bed
 D:-Ward bed
 Correct Answer:- Option-A

Question19:-Medical records are the property of
 A:-Hospital
 B:-Patient
 C:-Relative
 D:-Physicians
 Correct Answer:- Option-A

Question20:-Death occurring in the hospital before and after 48 hours of admission is known as ________ death.
 A:-Gross death
 B:-Net death
 C:-Ward death
 D:-Hospital death
 Correct Answer:- Option-A

Question21:-Name the media which provide interactive health care utilizing modern technology in hospitals is ____________
 A:-TV
 B:-Intercom
 C:-Telemedicine
 D:-AIR
 Correct Answer:- Option-C

Question22:-What do you mean by Tid 6/12 in a discharge summary
 A:-Two times a day
 B:-Four times a day
 C:-Three times a day
 D:-Four times a day
 Correct Answer:- Option-C

Question23:-Who is the consumer of a hospital
 A:-Patients
 B:-Public
 C:-Sibling
 D:-Children
 Correct Answer:- Option-A

Question24:-What is the full form of AT in the IBM PC-AT ?
 A:-Applied technology
 B:-Advanced technology
 C:-Additional technology
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

Question25:-Thoracic region consists of _______ bones
 A:-Seven
 B:-Twelve
 C:-Five
 D:-Four
 Correct Answer:- Option-B

Question26:-Median value of 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 is
 A:-127
 B:-123
 C:-125
 D:-122
 Correct Answer:- Option-C

Question27:-Write the meaning of Costo
 A:-Colon
 B:-Rib
 C:-Cartilage
 D:-Common bile duct
 Correct Answer:- Option-B

Question28:-Which of the following is not a computer hardware?
 A:-Mouse
 B:-Monitor
 C:-Antivirus
 D:-Printer
 Correct Answer:- Option-C

Question29:-An abnormality consisting of an infolding of skin containing hair over the coccygeal area which has formed a space and can become infected is ___________
 A:-Plaque
 B:-Pyloric stenosis
 C:-Pyorrhoea
 D:-Pilonidal sinus
 Correct Answer:- Option-D

Question30:-Dx means ________
 A:-Date of diagnosis
 B:-Diagnosis
 C:-Diagram
 D:-Death
 Correct Answer:- Option-B

Question31:-A benign tumor is ___________
 A:-Hemangioma
 B:-Sarcoma
 C:-Astrocytoma
 D:-Glioma
 Correct Answer:- Option-A

Question32:-A 7 years old girl, had a fall from swing and developed head injury in the occipital area with an open wound and bleeding. Write the cause of death.
 A:-Head injury in the occipital area
 B:-Fall from swing
 C:-Open wound
 D:-Bleeding
 Correct Answer:- Option-B

Question33:-A statistical maps which are used for furnishing information on geographical basis is _________
 A:-Pictogram
 B:-Cartograms
 C:-Histogram
 D:-Dimensional diagram
 Correct Answer:- Option-B

Question34:-Which digit indicate the behavior in morphology code
 A:-Third digit
 B:-Fourth digit
 C:-Fifth digit
 D:-Sixth digit
 Correct Answer:- Option-C

Question35:-How can we understand the Null Cell (Non T- Non B) in the morphology code?
 A:-Sixth digit- 7
 B:-Sixth digit- 4
 C:-Sixth digit- 5
 D:-Fifth digit- 5
 Correct Answer:- Option-A

Question36:-The other name used for fluid balance sheet is ________
 A:-TPR
 B:-Urine sugar monitoring chart
 C:-Input- Output chart
 D:-Nurses observation chart
 Correct Answer:- Option-C

Question37:-Histology is useful for _____________
 A:-Cancer Registry
 B:-Other coding
 C:-Pathology
 D:-Treatment
 Correct Answer:- Option-C

Question38:-Surgical death has to be considered as ________
 A:-Surgery after 24 hours
 B:-Surgery after one year
 C:-Surgery after one month
 D:-Surgery after 10 days
 Correct Answer:-Question Cancelled

Question39:-The doctor explained to the patient about the relevant details regarding the nature of his disease, the diagnostic procedure involved the course and alternatives to the treatment proposed, risks involved and
consent is _________
 A:-General consent
 B:-Express consent
 C:-Informed consent
 D:-Formal consent
 Correct Answer:- Option-C

Question40:-Ward Census is taken at
 A:-Morning
 B:-Evening
 C:-Day time
 D:-Midnight
 Correct Answer:- Option-D

Question41:-The audit done by other than the treating team of doctors is known as ______________
 A:-Internal medical records audit
 B:-External medical records audit
 C:-All medical records audit
 D:-Infection control audit
 Correct Answer:- Option-B

Question42:-In behavior code fifth digit is /2. What do you mean ?
 A:-Malignant
 B:-Border line malignancy
 C:-Benign
 D:-Insitu
 Correct Answer:- Option-D

Question43:-The time limit for birth/ death reporting to municipal/ corporation authorities is ________
 A:-24 hours
 B:-7 days
 C:-21 days
 D:-14 days
 Correct Answer:- Option-C

Question44:-A viral disease is __________
 A:-Hansen's
 B:-Poliomyelitis
 C:-Typhoid
 D:-Tuberculosis
 Correct Answer:- Option-B

Question45:-Which of the following is a quantitative variable?
 A:-Blood pressure
 B:-Blood group
 C:-Religion
 D:-Place of birth
 Correct Answer:- Option-A

Question46:-International statistical classification of disease and related health problem is shortly known as ______
 A:-ICD-O
 B:-ICD-9
 C:-ICD-10
 D:-ICP
 Correct Answer:- Option-C

Question47:-Histology is the study of ________
 A:-Cell
 B:-Tissue
 C:-Tumors
 D:-All the above
 Correct Answer:- Option-B

Question48:-Meaning of Novemlobate
 A:-Having four lobes
 B:-Having two lobes
 C:-Having six lobes
 D:-Having nine lobes
 Correct Answer:- Option-D

Question49:-What is the main purpose of secondary storage device?
 A:-To increase the speed of computer
 B:-To install operating system
 C:-To networking
 D:-To store data
 Correct Answer:- Option-D

Question50:-According to Right to Information Act, within ______ days we should give the requested information.
 A:-45 days
 B:-10 days
 C:-30 days
 D:-1 week
 Correct Answer:- Option-C

Question51:-Right to Information Act was enacted in the year
 A:-1984
 B:-2005
 C:-2001
 D:-1975
 Correct Answer:- Option-B

Question52:-What is unicode?
 A:-Standard font
 B:-Software
 C:-Character encoding system
 D:-Keyboard layout
 Correct Answer:- Option-C

Question53:-Choose the correct terminology for surgical repair of the skull.
 A:-Craniotomy
 B:-Cranioplasty
 C:-Craniostosis
 D:-Cranioschisis
 Correct Answer:-Question Cancelled

Question54:-Autopsy is performed ................................
 A:-To find out the diagnosis
 B:-To find out the cause of death
 C:-To find out the post operative changes
 D:-Just for legal requirement
 Correct Answer:- Option-B

Question55:-Head quarters of WHO is located at ..............................
 A:-
Washington
 B:-London
 C:-Paris
 D:-Geneva
 Correct Answer:- Option-D

Question56:-Nosocomial infection means
 A:-Physician borne infection
 B:-Hospital borne infection
 C:-Infection of unknown origin
 D:-Post operation in infection
 Correct Answer:- Option-B

Question57:-Life span of platelet is.....................................
 A:-7 to 14 days
 B:-1 to 2 days
 C:-4 to 6 days
 D:-5 to 6 days
 Correct Answer:- Option-A

Question58:-The malignant tumor that arises from smooth muscle and visceral region of the body
 A:-Liposarcoma
 B:-Sarcoma
 C:-Leiomyosarcoma
 D:-Osteosarcoma
 Correct Answer:- Option-C

Question59:-The most sensitive and specific test for detecting small breast tumor is by
 A:-Breast self examination
 B:-Palpation by a physician
 C:-Themogaphy
 D:-Mammography
 Correct Answer:- Option-D

Question60:-Kerato means
 A:-Eye
 B:-Cornea
 C:-Eye lid
 D:-Retina
 Correct Answer:- Option-B

Question61:-Select the underlying cause of death
 A:-Uremia
 B:-Hydronephrosis
 C:-Retention of urine
 D:-Hypertrophy of prostate
 Correct Answer:- Option-D

Question62:-Medical negligence involves .....................................
 A:-Act of omission
 B:-Act of commission
 C:-Both a & b
 D:-None
 Correct Answer:- Option-C

Question63:-The process of producing energy in order to carry out all the metabolic process required
 A:-Nutrition
 B:-Respiration
 C:-Energy
 D:-Hormation
 Correct Answer:- Option-A

Question64:-CENT means.........................................
 A:-Hundred
 B:-Thousand
 C:-Ten
 D:-Lakhs
 Correct Answer:- Option-A

Question65:-What do you mean by bid 3/12 in a discharge summary?
 A:-Once a day
 B:-Twice a day
 C:-Thrice a day
 D:-Four times a day
 Correct Answer:- Option-B

Question66:-The normal body temperature is .........................
 A:-39 degree Celsius
 B:-37 degree Celsius
 C:-35 degree Celsius
 D:-28 degree Celsius
 Correct Answer:- Option-B

Question67:-Subpoena is...................................
 A:-Court order passed on a holiday.
 B:-Court order to appear and testify.
 C:-Court order for doctors.
 D:-Court order from lawyers.
 Correct Answer:- Option-B

Question68:-Which of the following is a qualitative variable?
 A:-Blood pressure
 B:-Body temperature
 C:-Blood group
 D:-Body weight
 Correct Answer:- Option-C

Question69:-Which of the following data collection method covers the entire population of the country?
 A:-Vital registration
 B:-Sampling registration
 C:-Census
 D:-sample sueveys
 Correct Answer:- Option-C

Question70:-How can family members of diseased individual can obtain the deceased individual's copy of medical information that is relevant to their own health care?
 A:-Medical records be transferred through registered post
 B:-Email
 C:-Copy through post
 D:-By hand
 Correct Answer:- Option-A

Question71:-________ are chemical substances produced in one part of the body that regulate the activities of certain organs or group of cells in other part of the body.
 A:-Enzymes
 B:-Anti bodies
 C:-Estrogen
 D:-Hormones
 Correct Answer:- Option-D

Question72:-The ability to detect changes in the environment is ______
 A:-Movement
 B:-Sensitivity
 C:-Sensation
 D:-Power
 Correct Answer:- Option-B

Question73:-Name the ductless gland is ________
 A:-Endocrine gland
 B:-Exocrine gland
 C:-Thyroid gland
 D:-Pituitary gland
 Correct Answer:-Question Cancelled

Question74:-Blood cells are manufactures in the _______
 A:-Bone
 B:-Liver
 C:-Bone marrow
 D:-Gall blader
 Correct Answer:- Option-C

Question75:-A small bone to which the tongue is attached
 A:-Maxillary
 B:-Ethmoid
 C:-Frontal
 D:-Hyoid
 Correct Answer:- Option-D

Question76:-These act as shock absorbers, preventing damage to the structure
 A:-Vertebral column
 B:-Curvatures
 C:-Inter vertebral discs
 D:-Cartilage
 Correct Answer:- Option-C

Question77:-Write the meaning of steato
 A:-Fat
 B:-High
 C:-Behind
 D:-Thick
 Correct Answer:- Option-A

Question78:-Medical term of breast bone is _______
 A:-Sternum
 B:-Ribs
 C:-Colar bones
 D:-Clavicle
 Correct Answer:- Option-A

Question79:-Alpha fetoprotein is a blood test for detect
 A:-Down's syndrome
 B:-Hormone deficiency
 C:-Vitamin deficiency
 D:-Iodine deficiency
 Correct Answer:- Option-A

Question80:-Normal blood pressure is
 A:-100/70 mm Hg
 B:-120/80 mm Hg
 C:-80/120 mm Hg
 D:-110/70 mm Hg
 Correct Answer:- Option-B

Question81:-Proctosopy is the procedure of ________
 A:-Anus
 B:-Nose
 C:-Chest
 D:-Rectum
 Correct Answer:- Option-D

Question82:-The shape of Pie diagram is ______
 A:-Rectangular bar
 B:-Circle
 C:-Lines
 D:-Square
 Correct Answer:- Option-B

Question83:-This is an important muscle which divides the thoracic cavity from the abdominal cavity
 A:-Voluntary
 B:-Involuntary
 C:-Cardiac
 D:-Diaphram
 Correct Answer:- Option-D

Question84:-In ICD-10, K 00- K 93 indicates
 A:-Disease of the circulatory system
 B:-Disease of the respiratory system
 C:-Disease of the nervous system
 D:-Disease of the digestive system
 Correct Answer:- Option-D

Question85:-Hydrostatic test is carried out to determine
 A:-Live birth of a baby
 B:-Death of a baby
 C:-Probable cause of death of baby
 D:-Water potability
 Correct Answer:- Option-A

Question86:-Volvulus means __________
 A:-Causing obstruction
 B:-Twisting of intestine
 C:-Twisting of intestine upon itself causing obstruction
 D:-Twisting of large intestine upon itself causing of obstruction
 Correct Answer:- Option-C

Question87:-What is POMR
 A:-Place On Medical Records
 B:-Problem Oriented Medical Records
 C:-Problem Originated Medical Records
 D:-Problem Omitted Medical Records
 Correct Answer:- Option-B

Question88:-A fracture where the ends of bone are forced into one another
 A:-Impacted
 B:-Avulsion
 C:-Comminuted
 D:-Spiral
 Correct Answer:- Option-A

Question89:-This is a condition where the weakness is in the diaphragm
 A:-Umbilical Hernea
 B:-Inguinal Hernia
 C:-Femoral Hernia
 D:-Hiatus Hernia
 Correct Answer:- Option-D

Question90:-Meaning of cyanosis
 A:-Difficulty in breathing
 B:-Blueness of skin
 C:-Insufficient oxygen in the blood
 D:-Rapid breathing
 Correct Answer:- Option-B

Question91:-'Green stick' fractures are usually seen in
 A:-Injuries due to stick
 B:-Children
 C:-Old age due to osteoporosis
 D:-Road traffic accident
 Correct Answer:- Option-B

Question92:-Fracture of the ankle involving both the tibia and fibula
 A:-Green stick
 B:-Trasverse
 C:-Pott's
 D:-Avulsion
 Correct Answer:- Option-C

Question93:-World Health Day in 2003 focus on healthy environment for
 A:-Children
 B:-Adults
 C:-Adolescent
 D:-Old people
 Correct Answer:- Option-A

Question94:-What do you mean by good medical records ?
 A:-Standard size of medical records forms
 B:-Good quality of paper, printing, style, convenient file etc.
 C:-Sufficient data written in sequence of events to justify the diagnosis, treatment and end result.
 D:-Record contain all basic record forms.
 Correct Answer:- Option-C

Question95:-'Whiplash' injuries are seen in
 A:-Road traffic accident
 B:-Custodial death
 C:-Causes of whipping and torture
 D:-Cause of all the above
 Correct Answer:- Option-A

Question96:-What do you mean by inpatient bed
 A:-Total number of IP bed available in the hospital
 B:-Total number of patient occupied IP beds
 C:-Any bed meant for over night stay
 D:-Average bed occupancy
 Correct Answer:- Option-A

Question97:-In ICDO- 'X' letter code is used for
 A:-No sub site
 B:-Not specified site
 C:-Unknown
 D:-No diagnosis
 Correct Answer:- Option-A

Question98:-According to ICD Hansen's disease will come under
 A:-Infectious and parasitic disease
 B:-Neoplasm
 C:-Disease of the blood and blood forming organs
 D:-Disease of the nervous system
 Correct Answer:- Option-A

Question99:-Scientific measurement of the dimension of the head
 A:-Cephalography
 B:-Cephalometer
 C:-Cephalometry
 D:-Cephalomotor
 Correct Answer:- Option-C

Question100:-99-46-96, 00-47-96 : Select the correct numbering system
 A:-Straight numeric
 B:-Terminal Digit
 C:-Middle digit
 D:-Terminal digit and middle digit
 Correct Answer:- Option-B
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
PSC TODAY's EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PDF BOOKS - Click here
TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET,, etc.) ---> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment